Bobkový list je list vavřínu pravého. Kořeníme jím omáčky (rajská, svíčková), polévky, zvěřinu, paštiky, užívá se při nakládání zeleniny, masa, hub a ryb.
Používá se do polévek, paštik, rýže, smetanových omáček, marinád, k hovězímu masu, skopovému, zvěřině, drůbeži a uzenin. Je nezbytný při nakládání hub, zeleniny a okurek.
Do pokrmů z vařeného, grilovaného nebo smaženého masa, zeleniny, ryb, ale také do studených pokrmů jako jsou saláty a pomazánky. Přidejte množství dle vaší chuti.
Majoránka sušená se využívá do dršťkové, hrachové a bramborové polévky, do guláše, mletého masa, bramboráků, vaječných pokrmů, luštěnin, zabijačkových pochoutek a do nádivek.
Pepř černý je jedno z nejrozšířenějších koření denní potřeby. Používá se na přípravu polévek, omáček, různých druh mas, do salátů, marinád a pomazánek.
Oregáno používáme především na pizzu, do rajčatových pokrmů, sekaných mas, také ke kuřeti, králíku, rybám, do zeleninových náplní a vajčných pokrmů. Je vhodné na saláty, k...
Pepř černý je jedno z nejrozšířenějších koření denní potřeby. Používá se při přípravě polévek, omáček, různých druh mas, do salátů, marinád a pomazánek.
Do masových a zeleninových jídel, jídel z ryb, vařených, smažených a pečených na roštu nebo grilu, do studených jídel přidejte ochucovadlo dle vlastních chuti.
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací